Synopsis

Drie mensen zoeken elk op een andere manier hun plaats op de wereld, in een tijd waarin het dagelijks brood niet vanzelf op tafel kwam en het leven nog verteld werd met klokkengelui, boodschappers te paard, postkoetsen en brieven.

Deel 1: Michel

Michel is de oudste van de drie. Hij groeit op in armoede, wordt mishandeld door zijn vader en broers en verlaat met de hulp van een welgestelde boer zijn geboortedorp om in een gehucht op een berg herder te worden. Hij bouwt er eigenhandig een huis, fokt er een kudde schapen, verwerft er land, en zoekt en vindt een vrouw die zijn leven op de berg wil delen.

Deel 2: Colombe

Na de dood van Michel besluit zijn veel jongere vrouw, Colombe, in hun huis op de berg te blijven en van daaruit op zoek te gaan naar haar lang geleden verdwenen vriendin Amparo.

Colombe en Amparo werden op dezelfde dag, in hetzelfde dorp, geboren en groeiden samen op. Kort na het huwelijk van Colombe en na het overlijden van haar ouders verdween Amparo uit haar ouderlijk huis, de bakkerij. Sindsdien heeft Colombe tot haar groot verdriet nooit meer iets van Amparo vernomen.

Op de dag van Michels begrafenis komt Colombes familie naar de berg. Colombes broer, Augustin, bezorgt Colombe een zwak spoor naar de mysterieus verdwenen Amparo.

 

Deel 3: Amparo

Deel 4: Colombe

 

 

Chronologie

1817: Geboortejaar van Michel en Camille

1838: 11 april, Geboortedag van Colombe en Amparo

1838: 14 april, Doop van Colombe en Amparo, Michel verlaat het dorp en trekt naar de berg

1846: Amparo’s broers lopen weg en Colombes vader, Baptiste,  sterft.

1848: Camille weigert het aanzoek van Michel

1855: Amparo weigert het aanzoek van Michel, Colombe zegt ja.

1856: Michel en Colombe trouwen op de eerste zaterdag na Pasen.

1856: De ouders van Amparo overlijden kort na elkaar.

1856: Amparo komt op bezoek bij Colombe en Michel

1890: Michel sterft.

_MG_0083