Gevleugeld

Volgende maand is het een jaar geleden dat Colombe verscheen bij uitgeverij Kartonnen Dozen. Ik ben de uitgeefster, Johanna Pas, nog steeds erg dankbaar dat ze mijn boek naar waarde heeft geschat. En ze krijgt gelijk. De lezers geven haar gelijk. We krijgen nog steeds regelmatig lovende berichtjes van lezers die Colombe ‘ontdekt’ hebben. Want dit boek moet je ontdekken. Een grote en dure promotiecampagne was voor Colombe niet weggelegd, maar kijk, mijn roman verkoopt zichzelf. Langzaam maar zeker.

Zo werd mijn boek ook ontdekt door Literatuur Vlaanderen, waar het prompt in de wereldetalage werd gezet. Dit najaar promoten de engelen van Flanders Literature Colombe actief bij de buitenlandse uitgevers. Er staat al een Franse en een Engelse fragmentvertaling online. Wellicht volgen er nog Spaanse en Catalaanse fragmenten. De volledige Engelse vertaling is nu al beschikbaar.

Bovendien kende Literatuur Vlaanderen mij de hoogste aanmoedigingspremie voor een debuut toe, op basis van een positieve beoordeling van Colombe, en bedoeld om mijn volgende boek, Gaspard af te werken en uit te geven.

Colombe valt duidelijk in de smaak bij onbevangen lezers èn doorwinterde schrijvers. Zo maakte Dimitri Bontenakel mij erg blij met deze commentaar: “… van dat verhaal was ik zwaar onder de indruk. Voor mij kan het gerust staan tussen de beste boeken die dit jaar verschenen zijn in het Nederlands taalgebied, en ik vind het een beetje jammer dat er zo weinig aandacht aan is besteed in de pers, een euvel dat wel meer debuten te beurt valt.”

Eerder kreeg ik ook al een e-mail van Daan Esch: “… Uw stijl is zuiver, uw verhaallijn helder, en uw personages hebben mij door hun eenvoud en innemendheid zeer bevallen. Heel even zat ik in de Pyreneeën, met ergens in de verte zicht op zee. Dat deed deugd in tijden van corona. Bij deze dus mijn dank.”

Ik ben het die dankbaar is. Colombe heeft nu al mijn verwachtingen ver overtroffen.

3 gedachten over “Gevleugeld”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s