Nog een paar weken…

Deze blovel blijft nog tot eind juli online. Wie kans wil maken op een gedrukt exemplaar van Colombe heeft nog tot 28 juli tijd om de 10 vragen te beantwoorden.

Hartelijk dank aan de lezers die hun antwoorden al gepost hebben. Bij de laatste revisies hou ik rekening met jullie commentaar.

Op woensdag 31 juli verdwijnt Colombe definitief van het net. Maar intussen is seizoen 2 van Chris! begonnen. Allen daarheen!

20190708_104146

2 gedachten over “Nog een paar weken…”

 1. 10 vragen/ 10 antwoorden – mgv LiefS (19 juli 2019)
  1. Toch wel. Ik denk dat er in die Victoriaanse 18de eeuw wel meer vrouwen waren die zich als man verkleedden om uiteindelijk zichzelf te kunnen zijn…
  2. Soms wat verwarrend om te weten wie aan het woord is en in welke tijd. Ook wat verwarrend waren die 2 broers van Amparo die gaan lopen waren. Eventjes gedacht dat Vincent 1 van hen was (quod non). Ik vermoed verder dat Vincent in eerste instantie verliefd was op Amparo en dat dit de voedingsbodem was voor hun levenslange en toch wel onvoorwaardelijke vriendschap.
  3. Diezelfde aflevering een keer herlezen om het te toetsen aan mijn interpretatie. Als het na één keer niet meteen duidelijk was, ja, dan las ik gewoon verder. De synopsis lezen deed ik in het begin van het boek.
  4. Jawel. De vertelstijl vertolkte het karakter van elke verteller.
  5. Zelfde verhaal vanuit verschillend perspektief helpt puzzel opbouwen. Niet storend, wel functioneel.
  6. Prima. Deed me een beetje aan Herman De Coninck denken: ontdaan van alle franjes en toch pakkend.
  7. De brieven die Colombine in gedachten schrijft aan haar vriendin Amparo vond ik iets minder. Mag wel, maar dan wat korter en wat minder herhaling erin. Suggestie is altijd sterker dan expliciet uitschrijven van gevoelens.
  8. Mooi traag, gedragen tempo. Van andante tot maiestuoso. Houden zo.
  9. Eigenlijk vind ik de blovel-formule meer geschikt voor verhalen vol aktie, en die liefst eindigen bij een soort cliff-hanger. Een beetje zoals op TV: er zijn veel verhalen die zich lenen voor verfilming, maar niet voor een langer lopende reeks. Ik lees dit een roman als Colombe niet zo graag “staccato” maar liever “vloeiend”.
  10. Dat – de roman herlezen op mijn eigen tempo – aan de hand van de outprint. Of ik wacht tot het verschijnt als boek en dan koop ik het voor mezelf (om bij te houden) en evt ook om cadeau te geven aan literatuur minnend volk uit mijn kennissenkring. Ik heb nu alvast de outprint mee in onze bagage gestopt – laatste week juli vakantie in de Ardennen met kinderen en kleinkinderen. Ludo moet er namelijk nog aan beginnen nu. Aan vakantie. En aan je boek. Ik sta al te popelen om het begin (het verhaal van Michel) opnieuw te “savoureren”…

  Like

  1. Dag Lief, dank je wel voor je uitgebreide commentaar.
   1. Crossdressing is inderdaad van alle tijden. Daar bestaat heel leuke literatuur over.
   2. Dank je wel. Ik heb me wel eens afgevraagd of het allemaal niet te verwarrend was. Jij bent de eerste die dat aangeeft. Vincent voelt zich aangetrokken tot mannen en ziet in Amparo iemand die net als hij anders is. Dat komt mogelijk niet genoeg uit de verf en ga ik nog eens nakijken.
   6. Dank je wel voor het compliment.
   7. Je bevestigt mijn twijfels over de brieven. Ik neem dat zeker mee in de revisie.
   9. Je bent niet de enige die daar zo over denkt. Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb, want het heeft me heel wat zinvolle feedback opgeleverd.
   10. Fijn dat je Colombe opnieuw wil lezen. Als je op het boek wil wachten: in augustus/september werk ik aan de laatste revisie, en als alles volgens plan verloopt, wordt het in oktober gedrukt. Het wordt uitgegeven door een Antwerpse uitgeverij. Ik houd je/jullie op de hoogte.
   Fijne vakantie en groetjes aan Ludo!
   Christine

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s