Wondere wereld

Is Colombe een boek over vrouwenliefde?

Ik heb het liever over liefde. Liefde kan in mijn ogen oneindig veel vormen aannemen. Liefde tussen een man en een vrouw, van een man voor een man, een vrouw voor een vrouw, liefde tussen ouders en kinderen, liefde tussen vrienden, liefde voor en van dieren, liefde voor de natuur. Voor mij is de liefde overal aanwezig, als we goed kijken en luisteren, kunnen we haar op vele plaatsen en momenten voelen. Ze is het waard om beschreven te worden, telkens opnieuw, want ze is onuitputtelijk in haar verschijningsvormen.

Liefde tussen vrouwen is niet uitzonderlijk, ze is een verschijningsvorm, een deel van het geheel.

Toch ben ik blij dat Colombe bij uitgeverij Kartonnen Dozen is verschenen, want dat is juist een plek waar alle verschijningsvormen van de liefde zichtbaar mogen zijn. Dat maakt van Kartonnen Dozen een wondere wereld.

Het is mijn stille hoop dat zo’n aparte plek, hoe mooi en nodig ze nu nog is, ooit overbodig mag worden. Dat wonderlijkheid heel gewoon wordt.

Fijne kersttijd!

Christine

Een gedachte over “Wondere wereld”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s